Obs: Du har nu möjlighet att förboka/visa intresse för att delta på detta evenemang – så vi vet hur intresset är. Vi återkommer sedan när vi vet att evenemanget får bli av…
Se info nedan.

SENASTE FORSKNING OM HUNDEN 

“Att leva med hund – relationer, känslor, kommunikation från valp till veteran” 
PER JENSEN 

En bild som visar hund, inomhus, person, brun

Automatiskt genererad beskrivning

Per Jensen arbetar på Linköpings universitet som professor i Etologi och leder en forskargrupp som är inriktad på djurens beteenden. Han är författare och håller föredrag.   

Med humor och värme och en stor kärlek till hundar förmedlar Per om hur våra fyrbenta vänner fungerar i olika faser i livet och hur vi kan använda rönen för att få en lycklig samvaro. 

”Hunden är som ett litet barn – och bör behandlas därefter”

Glöm begrepp som ”blind lydnad” och ”stark flockledare”. Hunden förstår vad du säger, och känner dessutom ungefär samma känslor som du själv. Så att vänligt visa den vad du vill att den ska göra, fungerar betydligt bättre, än olika former av förtryck. Det hävdar i vart fall professor Per Jensen – en av våra främsta hundforskare.

Åren med hund är en underbar tid tillsammans med en älskad vän, men har också sin beskärda del av besvär och sorg. I det här föredraget får vi ta del av vad som händer med hunden från spermie till grav, baserat på den senaste forskningen. Här får man insikter som underlättar allt från valet av valp, via uppfostran och träning till att leva med en åldrande hund. 

Finns det verkligen en andra könsmognad eller är det en myt?
Varför är det så svårt att lära hunden gå i koppel?
Finns det hundar med Adhd och Demens?  

Kan hundar tänka i flera steg? Har hundar tidsuppfattning? 

Det är några av många frågor som Per kommer att besvara med hjälp av de senaste årens forskning på området. 

Per Jensens säljer sin nya bok:    Att leva med hund – En guide till dina hundår. 

Du har möjlighet att  köpa Pers bok signerad! 

Obs: I nuläget är detta preliminärbokat och du kan föranmäla intresse till evenemanget så att jag får en känsla av vilket intresse som finns att detta blir av (om det får bli av..)

Datum: Söndag 9 maj 2021 OBS flyttat datum från mars!!
Tid: kl 13.00-16.00 
Pris: 350 kr  
Plats: Kalmar salen 

FÖRANMÄLAN till:  hundenivardan[at]gmail.com

Välkomna !